Zdrav život jednog sportiste, naročito ako je profesionalac zavisi od niza faktora. Svi koji se bave sportom kako profesionalno tako i rekreativno, znaju da zbog pojačane fizičke aktivnosti njihov organizam zahteva pre svega pravilan režim ishrane. Neophodno je dobro izbalansirati unos proteina, ugljenih-hidrata, masti, vitamina i minerala.

Principi pravilne ishrane kod sportista se menjaju uporedo sa novim naučnim istaživanjima i zato su u profesionalnom sportu, nutricionistički timovi postali jednako važni kao i treneri. Jer vrhunski rezultat traži vrhunsku ishranu.

"Tvoja hrana je tvoj prvi lek" rekao je davno Hipokrat! Kada bi postali malo svestniji sebe i svog tela mnogo bi se češće setili ove rečenice.

Sportisti i osobe koje se redovno bave nekom telesnom aktivnošću znaju da je optimalna ishrana preduslov za dobro funkcionisanje čitavog metabolizma. Nepravilna ishrana smanjuje takmičarske sposobnosti a s obzirom na pojačane napore kojima je sportista izložen može doći do niza poremećaja kako u koštanim tako i u telesnim sistemima organizma.

Pored redovne i izbalansirane ishrane zbog pojačane potrošnje sportistima je neophodan i dodatni unos prirodnih adaptogena i energetika.
Jedan od najpoznatijih prirodnih podizača energije je ZLATNA MAKA.
Maka (lepidium meyenii) je moćan izvor hranljivih sastojaka i pored esencijalnih amino kiselina sadrži složene ugljene hidrate kao i neophodne minerale kao što su kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink i gvožðe. Pored vitamina B1, B2, B12, C i E, sadrži i glukozinolate, meðutim najbitnija specifičnost ove biljke je svakako, prisustvo alkaloida (makaida i makaena) kojima se pripisuje velika uloga u dobrom funkcionisanju kompletnog hormonalnog sistema ljudskog organizma. Zlatna maka u prahu Vam je dostupna od sad i u Srbiji!

 

Maka je adaptogen, što znači da pomaže organizmu da povrati balans tela i poboljšanje celokupne prilagodljivosti organizma. Zlatna maka je idealan dodatak za atletičare i sve one kojima je potreban podsticaj i poboljšanje kompletne energije. Oni koji se bave dizanjem tegova, trčanjem kao i bodi bilderi okreću se zlatnoj maki kao prirodnoj i bezbenoj alternativi u odnosu na anaboličke steroide.

Zlatna maka ne sadrži stimulatore već obezbeðuje svoja lekovita svojstva iz sadržanih vitamina, minerala i niza drugih hranljivih sastojaka. Mnogi koji koriste zlatnu maku govore o povećanoj mentalnoj i fizičkoj sposobnosti, podižući time i kvalitet i trajnu snagu pri fizičkim aktivnostima.

Zlatna maka je lekovita hrana i koristi se u mnogo većim dozama a pri tom je sasvim bezbedna tako da ne postoji opasnost od predoziranja (prevelika količina). Važno je znati da se može koristiti tokom dugog vremenskog perioda bez ikakvih neželjenih efekata. Naprotiv, organizam je tada potpuno adaptiran i pun energije što je preduslov kako za profesionalce tako i rekreativce u sportu. Minimum 1-4 kafenih kašika praha zlatne make dnevno (u zavisnosti od fizičkih napora kojima ćete izložiti svoje telo) neophodno je da bi se postigli željeni rezultati, a ako postoji potreba može se i povećati dnevni unos.
Prah zlatne make je dodatak ishrani i svakako bi ga trebalo uključiti u svakodnevnu ishranu. Preporučujemo Vam da prah ZLATNE MAKE pomešate sa sokom, šejkom, jogurtom a možete da ga pospete po hrani za vreme obroka.

U kontinuiranom dnevnom unosu zlatna maka se veoma efikasno akumulira u telu, kako bi postigla efekte adaptogena i moćnog podizača energije. Počnite već danas - telo će Vam biti zahvalno.
U svetu sporta već uveliko su poznate blagodeti make pa se tako zlatna maka uvrstila kao obavezni dnevni dodatak ishrani mnogih ragbi timova u Americi.

Postoji još puno podataka o dobrim rezultatima koji se postižu pri upotrebi ove zaista moćne biljke.
Zato počnite i Vi i javite nam se da sa Vama razmenimo iskustva! Poručite još danas ZLATNU MAKU i Vaše telo će Vam biti zahvalno!
Da Vas podsetimo "u zdravom telu zdrav duh"!
Mislite na svoje zdravlje jer niko drugi to neće uraditi umesto Vas!
Zdravlje je zlata vredno kao i ZLATNA MAKA!!! Mi je već koristimo - počnite i Vi!