Statistika procenjuje da gotovo dve trećine ženske populacije na svetu pati od PMS-a, pojave pratećih tegoba vezanih uz menstrualni ciklus.

Fizičke i emotivne smetnje koje se ispoljavaju 5 do 10 dana pre menstruacije i nestaju sa menstrualnim krvarenjem, posledica su disbalansa izmeðu estrogena i progesterona, hormona koje luče jajnici. U krvotoku žene, usled poremećenog rada žutog tela, nivo estrogena pred menstruaciju poraste u odnosu na nivo progesterona, a ta neravnoteža uzrokuje mnoštvo neprijatnih propratnih tegoba.

Iako PMS najviše muči žene izmeðu 30 i 40 godina starosti, danas je sve više prisutan i kod devojčica u pubertetu, kao i kod žena pred menopauzu.

Simptomi PMS-a se razlikuju po vrsti i intenzitetu smetnji, ali im je zajednička karakteristika da se ciklično pojavljuju, uvek uz menstrualni ciklus. Ako se tegobe ignorišu, stanje se obično vremenom pogoršava.

Medicina razlikuje 4 osnovna tipa PMS-a:

Tip A koji prati osećanje straha, razdražljivosti i povećane psihičke osetljivosti
Tip C koji se ispoljava kroz osećaj neizdržive gladi i pojačan apetit
Tip D praćen depresijom i nesanicom
Tip H koji karakteriše nakupljanje tečnosti u tkivima, osećanje napetosti u dojkama i povećanje telesne težine.
Ostali simptomi koji se javljaju u okviru PMS-a su bolovi u krstima, grčevi i nadutost u trbuhu, glavobolja, migrena, mučnina, poteškoće pri mokrenju, tegobe sa očima, akne, herpes, osip, urtikarija.Podjednako su neugodni i psihički simptomi poput emocionalne nestabilnosti, umora, osećanja teskobe i zbunjenosti, teškoće u koordinaciji, sklonosti povredama, promenjivog libida... Tokom PMS-a dolazi do pogoršanja već postojećih bolesti kao što su lupus, artritis i glaukom.

Medicina priznaje da je PMS problem kome se mora pristupiti integralno, uz svest da su njeni uzročnici mnogobrojni - od načina ishrane, fizičke aktivnosti i naslednih faktora do emocionalnih problema i povećanog stresa koji najčešće izaziva neželjeni hormonalni disbalans. Lekari najčešće preporučuju promene životnih navika, a terapija medikamentima kod akutnih stanja najčešće ne rešava problem, već doprinosi nastanku novih neželjenih tegoba usled uzimanja lekova.

Pored PMS-a sve više žena ima problema sa policističnim jajnicima i starosna granica se svakim danom sve više spušta. Takoðe disfunkcija polnih hormona kod žena često uzrokuje pojavu endometrioze.
Na sreću, priroda nudi odgovor!

Blagotvorni sastojci praha Zlatne make direktno deluju na hipofizu koja "šalje komandu" ovarijumu da izlučuje optimalnu količinu estrogena i progesterona, u srazmeri idealnoj za normalno funkcionisanje menstrualnog ciklusa. Korišćenje Zlatne make u redovnoj ishrani trajno oslobaða ženu od svih neugodnih simptoma PMS-a, o čemu govore brojna svedočanstva zadovoljnih korisnica širom planete.

Buduci da reguliše kompletan hormonalni sistem prah zlatne make se koristi kao pomoćno terapijsko sredstvo kod endometrioze i kod policističnih jajnika.

Zato Vam nudimo rešenje!
Poručite još danas ZLATNU MAKU i vratite svoje telo u harmoniju! Minimalnom dozom od 2-5gr dnevno i svakodnevnom upotrebom omogućićete svom telu da prebrodi neprijatna stanja PMS-a. Vreme je da to uradite za sebe i nakon prvih rezultata nam se javite da čujemo Vaše iskustvo!