Zlatna maka podiže opštu otpornost, normalizuje funkcionisanje ljudskog organizma, podstiče fizičko i mentalno zdravlje a pri tom nema nikakvih kontraindikacija.

Maka, kao adaptogen, deluje prvenstveno na endokrini sistem. Stimulacijom hipofize i hipotalamusa, maka utiče i na sve žlezde sa unutrašnjim lučenjem da održe optimalni nivo hormona za normalno funkcionisanje celikupnog ljudskog organizma.

Nauka je dokazala da je zlatna maka moćan adaptogen i energetik, što znači da da vrši balans i stabilizuje telesni metabolizam potpuno prirodno kod muškaraca i žena.

Koristi se individualno za svaku osobu sa potrebama koje diktira sam organizam. Pre nego što se pristupi specifičnom lečenju određenih simptoma, adaptogeni se koriste za poboljšanje celokupnog stanja organizma.

Zlatna maka je prirodan i efikasan regulator hormonalne ravnoteže primenjiv na oba pola i na sve starosne grupe. Hormonalni disbalans je bolest našeg vremena prouzrokovana tempom, stresom i uslovima života savremenog čoveka. Hronični umor, nervoza, depresija, anksioznost, poremećaj sna, PMS, nedostatak seksualne želje, impotencija, neplodnost, bolne menstruacije, menopauza, andropauza, samo su neki od simptoma poremećenog rada našeg hormonalnog sistema. Zlatna maka nam pomaže da lakše i brže ublažimo i otklonimo pomenuta neželjena stanja.

Zlatna maka deluje na povećanje energije i izdržljivosti.
Za razliku od kofeinskih preparata, maka daje baznu i dugotrajnu energetsku funkcionalnost organizmu. Zbog tako efikasnog uticaja na nivo hormona muškaraca i žena direktno utiče na povećanje plodnosti kod oba pola.