Normalno funkcionisanje ljudskog organizma podrazumeva usklađen rad pojedinih organa i tkiva. Različiti procesi koji se odvijaju u tim organima moraju biti koordinisani i povezani među sobom. Za taj sklad zadužen je endokrini sistem koji čine žlezde sa unutrašnjim lučenjem i supstance koje one luče - hormone. Dejstvo hormona je veoma specifično i može se uporediti sa prenošenjem "poruka" između organa.

Kao odgovor na informacije iz spoljašnje ili unutrašnje sredine u endokrinim žlezdama se sintetišu hormoni, organska jedinjenja različite hemijske strukture koji putem krvi, limfe ili cerebrospinalne tečnosti dospevaju do organa. U njima hormoni dolaze do ćelija receptora u kojima izazivaju metaboličke procese. Nedostatak ili višak hormona neminovno dovodi do poremećenog funkcionisanja čitavog organizma, a odražava se i na psihološkom i emotivnom planu.

Sekrecijom hormona rukovodi hipotalamus koji reaguje na impulse iz centralnog nervnog sistema.

Hipofiza, jedna od najvažnijih endokrinih žlezda, spojena je sa hipotalamusom. Ona luči dve vrste hormona: somatotropni hormon koji reguliše rast i razvoj organizma i tropine koji direktno utiču na rad drugih žlezda. Hipofiza luči tireotropni hormon (TSH) koji stimuliše rad tiroidne žlezde, adenokortikotropni hormon (ACTH) koji upravlja sekrecijom kore nadbubrežne žlezde, folikostimulirajući hormon (FSH) koji kod žena stimuliše razvoj folikula jajnika i lučenje estrogena, a kod muškaraca uslovljava spermatogenezu, luteostimulirajući hormon (LH) koji izaziva lučenje polnih hormona žene (progesteron) i muškarca (testosteron) i luteotropni hormon koji stimuliše lučenje mleka kod žena.
Zadnji režanj hipofize, neurohipofiza, skladišti hormone stvorene u hipotalamusu: vazopresin koji stimuliše reapsorpciju vode iz primarne mokraće i oksitocin koji pojačava kontrakcije materice pri porođaju i dovodi do naviranja mleka nakon porođaja.

Tiroidna žlezda, pod dejstvom tireotropnog hormona iz hipofize, luči hormone (tiroksin, trijodotiron i tirokalcitonin) koji utiču na fizički i psihički rast i razvoj i regulaciju okoštavanja.
Paratiroidne žlezde luče parathormon koji određuje količine kalcijuma i fosfora u krvi i kostima.
Nadbubrežne žlezde, smeštene na gornjim polovima bubrega, sastoje se iz kore i srži koje se međusobno razlikuju po funkciji. Kora izlučuje mineralokortikoide koji regulišu promet natrijuma, kalijuma i vode, kao glikokortikoide zadužene za promet ugljenih hidrata, lipida i proteina. Iz srži se luči hormon stresa, adrenalin, čije je dejstvo slično delovanju simpatičkog nervnog sistema - ubrzava rad srca, podiže krvni pritisak pripremajući organizam za borbu sa stresom.
Pankreas izlučuje insulin i glukagon, hormone od krucijalnog značaja za normalan metabolizam šećera u organizmu. Oni deluju antagonistički tako što insulin smanjuje, a glukagon povećava koncentraciju glukoze u krvi.
Polne žlezde, pod uticajem hipofize luče polne hormone koji kod oba pola određuju rast polnih organa i sekundarne polne karakteristike. Kod žena jajnici luče estrogen i progesteron, a kod muškaraca testisi obezbeđuju testosteron.

Značaj hormona u našem organizmu je ogroman. Oni regulišu i održavaju celokupan metabolizam, sastav krvi i funkcionisanje organa, kontrolišu rast i razvoj različitih tkiva i deluju na gotovo sve procese u našem telu. Sa poremećenim radom endokrinog sistema nastaju brojne bolesti, kako tela, tako i duha.

Drevna civilizacija Inka poznavala je čudesne efekte make na regulaciju rada žlezda sa unutrašnjim lučenjem. I moderne naučne studije nedvosmisleno dokazuju da ova biljka uspostavlja hormonalnu ravnotežu u organizmu, obezbeđujući normalan rad svih telesnih sistema, a samim tim i psihološku stabilnost, povećanu energiju i životno zadovoljstvo.

Prah Zlatne make, sada dostupan i na našem tržištu, najpoznatiji prirodni hormonalni balanser pomoći će Vašem suptilnom endokrinom mehanizmu da uspostavi adekvatnu ravnotežu i tako obezbedi pravilno funkcionisanje svih procesa u Vašem organizmu. Iako najpoznatiji po efektima koje ima na disfunkciju polnih hormona (PMS, menopauza, neplodnost, impotencija, smanjeni libido), prah Zlatne make dokazano pozitivno deluje i na patološka stanja poput problema sa tireoidnom zljezdom, dijabetesa, hipoglikemije, gojaznosti, osteoporoze, depresije, razdražljivosti, umora, nesanice, kardiovaskularnih problema.


Pomozite svom endokrinom sistemu da se izbori sa svim izazovima modernog doba!
Odlučite se za redovno korišćenje praha Zlatne make koja će Vam za uzvrat pokloniti zdravlje.
Poručite još danas ZLATNU MAKU, tako ćete vratiti svoje telo u harmoniju! Javite nam se da podelimo iskustva! Mi već koristimo zlatnu maku i Vi ćete se uveriti u njene moći kada počnete!