Adaptogen definišemo kao preparate biljnog ili životinjskog porekla koji istvremeno podižu opšti tonus celog organizma i deluju stimulativno. Sam naziv govori da adaptogeni olakšavaju prilagoðavanje ljudskog organizma raznovrsnim nepovoljnim uslovima: mentalnim i fizičkim naporima, stresu, vrućini, hladnoći, žeði, gladi, nedostatku kiseonika, radijaciji.
Adaptogeni imaju sposobnost da preduprede mnoge bolesti ili neprijatna stanja i olakšaju njihov tok.

Nauka još nije sasvim jasno objasnila kako zaista deluju ove supstance. Zna se da adaptogeni na poseban način utiču na biosintezu DNK i proteina i tako aktiviraju odreðene metaboličke procese neophodne za dobro funkcionisanje organizma. Veruje se da je glavni put dejstva adaptogena na organizam, zapravo uticaj na centralni nervni sistem koji šalje poruke na organe, tkiva i ćelije.

Adaptogeni su jedinjenja koja vrlo efikasno poboljšavaju raspoloženje, povećavaju radnu sposobnost, prilikom putovanja obezbeðuju laku prilagodljivost na promene vremenskih zona kao i mesta boravka. Oni obezbeðuju dopunski dotok energije za pokretanje resursa svakog organizma ne tražeći od njega da radi na "usiljenom režimu" kao što to čine razni dopinzi. Za razliku od doping preparata koji primoravaju organizam da "radi na silu" tačnije, isforsirano, dejstvo adaptogena je mnogo mekše i prirodnije.
Adaptogeni imaju sposobnost da naše telo dovedu u harmoniju, kako sa sobom tako i sa spoljašnjim svetom. Oni omogućavaju ljudskom telu da se lakse prilagodi i uspostavljaju na najprirodniji mogići način balans i na mentalnom i na fizičkom nivou. Adaptogeni su poznati i po tome što se dugo mogu konzumirati i gotovo da nema preterane doze.

Jedan od najmoćnijih adaptogena na svetu je svakako ZLATNA MAKA.
To je biljka sa visoravni Anda i njena upotreba u medicinske svrhe je poznata iz vremena Inka, mada neki zapisi beleže da je bila poznata lokalnom stanovništvu još ranije.
Već nekoliko godina unazad, širom sveta dobijeni su zadivljujući rezultati pri upotrebi ovog moćnog adaptogena. Konačno je Zlatna maka u prahu (kao najprirodniji) način upotrebe stigla i u Srbiju.
Zlatna maka u prahu kao moćan adaptogen, naročito je korisna za ljude koji imaju aktivne, dinamične poslove, one koji dugo rade na kompjuterima, ljude svih uzrasta u vreme epidemija, osobe sa lošijom koncentracijom, u slučajevima telesne i psihičke iscrpljenosti, kao i pri promeni časovnih zona, dužim putovanjima i letovima.
Zahvalni smo prirodi koja nam je dala ovako moćnu biljku kakva je zlatna maka i Vi ćete to svakako potvrditi kada počnete da je upotrebljavate!!!

ZATO POčNITE. Neka Vam dan počne sa ZLATNOM MAKOM (pročitaj način upotrebe) i sa prirodno pojačanim tonusom celokupnog tela, sigurniji u sebe zakoračite u novi, zdraviji život!!